Novosti

UNIQA Osiguranje dobilo je dva prestižna priznanja
22.05.2008

U proteklom tjednu UNIQA Osiguranje dobilo je dva prestižna priznanja cime je još jednom potvrdeno da se radi o veoma uspješnoj kompaniji koja zauzima posebno mjesto u osiguravajucem sektoru, ali i u cjelokupnom gospodarstvu BiH. 
Jedno od njih je titula najpoželjnijeg poslodavca u BiH. Prema rezultatima istraživanja koji je portal Posao.ba proveo medu svojim korisnicima, UNIQA Osiguranje je vodeca osigura- vajuca kompanija u BiH po atraktivnosti zaposlenja. 
Tako je u okviru Sajma poslova i profesija "PosaoFest“, održanog 13. i 14. svibnja, ovo priznanje UNIQA osiguranju svecano uruceno. 
Prilikom preuzimanja nagrade Muhamed Hadžic, marketing menadžer kompanije je rekao: „UNIQA kao medunarodna osiguravajuca grupacija veliku pažnju poklanja razvoju karijere svakog pojedinca, o cemu najbolje govori i tzv. UNIQA GO AHEAD program koji uposlenicima iz BiH omogucuje usavršavavanje radeci do godinu dana u nekoj od UNIQA kompanija izvan Bosne i Hercegovine, te tako upoznaju druge europske zemlje i sticu medunarodno iskustvo i know-how u oblasti osiguranja.“ 
Potvrda o uspješnosti kompanije stigla je sa još jedne znacajne manifestacije održane u Mostaru. U subotu, 17. svibnja u domu Herceg Stjepan Kosaca, uprilicena je dodjela nagrada „Hercegovacko sunce“. 
U konkurenciji najboljeg event-a, UNIQA osiguranje osvojilo je nagradu Hercegovacko sunce za najbolji event u 2007. godini i to za projekat "UNIQA teatar", event o obicajima, muzici i plesu starog Beca. 
Ova priznanja pridružuju se mnogobrojnim uspjesima koje UNIQA grupacija vec duže vrijeme postiže širom Europe.